Karolina Jaskólska

Wielkanoc o słodkim smaku i zapachu ciasta. Rozmowa z Marcinem Błańskim

Wielkanoc o słodkim smaku i zapachu ciasta. Rozmowa z Marcinem Błańskim
Karolina Jaskólska

O słodkich smakołykach na wielkanocnych stołach opowiada Marcin Błański, szczecinianin, zwycięzca ostatniej edycji „Bake Off - Ale ciacho!”

Jakie słodkości najczęściej pojawiają się na naszych stołach?

Szczecinianie nie mają swojego wielkanocnego wypieku, z uwagi że na tych ziemiach mieszkają ludzie z różnych części Polski. Na Wielkanoc najczęściej w polskich domach pojawiają się serniki, babki oraz mazurki, czyli tradycyjne, popularne wypieki urozmaicone bakaliami, kajmakiem, konfiturami i owocami.

Pozostało jeszcze 73% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Karolina Jaskólska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.