Joanna

W whisky poczujesz smak... beczki

W whisky poczujesz smak... beczki
Joanna

Whisky to nic innego jak destylat z zacieru zbożowego. Co sprawia, że prawie bezwonny destylat zamienia się w whisky? Odpowiedź na to i inne pytania przyniósł wieczór Slow&Whisky

Jędrzej Raczyński z pubu „Z innej beczki”, gospodarz wieczoru, nie ma watpliwości, że o tym jak dobra, a zarazem jak droga, jest dana whisky, decyduje jakość procesu destylacji, woda, zboża, ale przede wszystkim jakość beczki oraz warunki leżakowania: - Leżakowanie w dębowych beczkach jest jedynym czynnikiem odróżniającym whisky od wódki.

Pozostało jeszcze 85% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Joanna

W zakresie moich zainteresowań leżą tematy zdrowotne oraz te z zakresu szeroko pojętego stylu życia, m.in. kulinaria, moda, ale też książki, kino, czy muzyka.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gs24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.