„Smaczne” warzywa dla uczniów. Podali rzodkiewkę z... ziemią
Teoretycznie miał to być produkt do spożycia od razu po otwarciu torebki. Ale kto zje bez mycia opiaszczone warzywo? Przetwórnia, która przygotowała przekąskę przyznaje, że to nie powinno mieć miejsca i przeprasza.
Teoretycznie miał to być produkt do spożycia od razu po otwarciu torebki. Ale kto zje bez mycia opiaszczone warzywo? Przetwórnia, która przygotowała przekąskę przyznaje, że to nie powinno mieć miejsca i przeprasza.
Do zdarzenia doszło w Szkole Podstawowej nr 42 w Szczecinie. Zdrowa przekąska to element unijnego „Programu dla szkół”, adresowanego dla dzieci z klas I-V szkół podstawowych.
O wyjaśnienie sytuacji poprosiliśmy Przetwórnię Owocowo-Warzywno-Mięsną "Rafiński" z Barcina.
Przeczytaj jak tłumaczą zaniedbanie
>>>
Wykup dostęp
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień